•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • AMSS ODRŽAO GRADSKO TAKMIČENJE “ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU” PDF Štampa El. pošta
    ponedeljak, 09 maj 2016 13:21

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/szos2016 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    U Beogradu u Pionirskom gradu, i u 29 okruga u Srbiji, u organizaciji AMSS održano je 47. put najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. ŠZOS  je ujedno i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje se održava uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i škola. SRC „Pionirski grad“ je omogućio i ove godine da se osnovci okupe na Košutnjaku. Po završetku nadmetanja generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev dodelio je nagrade najuspešnijim takmičarima, koji su svojim rezultatima obezbedili učešće na predstojećem državnom takmičenju 20. i 21. maja u Beogradu.
    U generalnom plasmanu, u ekipnom delu gradskog takmičenja najuspešniji pokazali su se osnovci sa opštine Zvezdara, drugi  su takmičari iz Zemuna, a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola Grocke. U pojedinačnom delu takmičenja, za učešće u nacionalnom finalu, u ekipu Beograd 1 plasirali  su se Jelena Božović (C), Nemanja Mitrović (C), Teodora Sekešan (B) i Nemanja Tomović (B), dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili Anđela Prijović (C), Aleksa Višnjić (C), Ana Marija Vasić (B) i Maks Milutinović (B).
    Generalni sekretar AMSS koji je dodelio nagrade najuspešnijim takmičarima naglasio je da je ova akcija od neprocenjivog značaja, ne samo za Auto moto sdavez Srbije već za Srbiju, jer predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece kroz koju su za pet decenija do sada prošli milioni učenika. Ne skrivajući zadovoljstvo, Predrag Đurđev je istakao  da su naša deca već tri puta do sada osvajala titule evropskih šampiona u poznavanju saobraćaja, poželeo im da postignu što bolje rezultate i da se ove godine iz Češke vrate sa još jednom medaljom. Od velikog značaja je to što AMSS već gotovo pola veka uspešno organizuje akciju “Šta znaš o saobraćaju” jer to pokazuje da u čitavcoj zemlji  odgovorno razvija svest o saobraćajnoj kulturi kod dece. Zato ćemo se truditi i dalje da takmičenje bude još masovnije, odnosno da uključimo i ostale škole iz Srbije i Beograda, rekao je još Đurđev, i pohvalio učesnike i organizatore takmičenja.
    Nakon uspešno realizovanog gradskog takmičenja sledi nacionalno finale, koje će se održati  21. i 22. maja u Beogradu. Najbolje plasirani učenici uzrasta 10-12 godina - dve devojčice i dva dečaka - predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvu koje će se ove godine održati krajem septembra u Češkoj. U jakoj konkurenciji vršnjaka iz cele Evrope, naši osnovci će četvrti put pokušati da osvoje titulu šampiona Evrope.

    {gallery}galerije/szos2016{/gallery}

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •