•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • USPEŠNO ZAVRŠENO I REPUBLIČKO TAKMIČENJE AMSS „ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU“ PDF Štampa El. pošta
    ponedeljak, 23 maj 2016 15:54

    [sigplus] Critical error: Image gallery folder galerije/szos2016_galerija is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    AMSS je i ove godine organizovao dvodnevno državno takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikla počelo je u petak u Domu učenika Srednje železničke škole i nastavljeno u subotu, na poligonima u Ledenoj dvorani hale Pionir.

    Prvog dana 47. republičkog takmičenja, osnovci koji su ostvarili najbolji plasman na gradskom i okružnim takmičenjima, pokazali su svoje znanje i u teorijskom delu rešavali saobraćajne testove. Drugog dana, u Pioniru presudno je bilo umeće u vožnji bicikla na poligonu spretnost,i i na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije iz svakodnevnog života. Najuspešnijim učesnicima vredne nagrade i priznanja uručili su načelnik odelenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja Uprave saobraćajne policije Boban Milinković, predsednik AMSS, Mirko Butulija i generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev. Dve devojčice i dva dečaka uzrasta 10 - 12 godina sa najviše bodova na ovom takmičenju, obezbedili su plasman na predstojeće Evropsko FIA (Svetska automobilska federacija) prvenstvo u Češkoj: Nikola Jović (Nišavski okrug), Petar Lukić (Sremski okrug), Miljana Veselinović (Nišavski okrug), Leonela Cifrić (zapadnobanatski okrug). Reprezentacija Srbije pokušaće ove jeseni da osvoji titulu prvaka Evrope, četvrtu u 47 godina dugoj tradiciji takmičenja „Šta znaš o saobraćaju“

    Dodeljujući nagrade najuspešnijim mališanima, predsednik AMSS Mirko Butulija istakao je da ga projekat “Šta znaš o saobraćaju” ispunjava ponosom:“Ovakav način kontinuirane saobraćajne edukacije dece, razvijao je tokom pet decenija svest miliona dece o saobraćajnoj kulturi. Ova akcija dokazuje ispravnost strategije usmerene prema najmlađima, onima koji tek treba da preuzmu odgovornost za funkcionisanje i razvoj saobraćajnog i svih ostalih sistema u savremenom društvu“, istakao je predsednik AMSS.

    Izuzetno se ponosimo i činjenicom da su naša deca tri puta do sada osvajala titule evropskog prvaka na FIA takmičenju. Mi stariji treba da učimo od naših mališana, oni su nam mnogo puta do sada pokazali kako se na pravi način brane boje Srbije. Učenicima koji su danas, neverovatnim znanjem i sposobnostima, obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo želim da se i ove godine vrate kao prvaci”, poručio je Mirko Butulija.

    Načelnik odelenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja USP Boban Milinković je pohvalio učesnike, i zaključio da AMSS kao i prethodnih decenija i danas organizuje manifestaciju sa suštinski važnom bezbednosnom i sportskom dimenzijom i takmičarski opravdanom komponentom, formiranjem dečje reprezentacije za učešće na Evropskom prvenstvu, i ocenio da je ovakvo takmičenje od ogromne koristi za Srbiju.

    ŠZOS je najstarije i najmasovnije učeničko takmičenje u Srbiji i zvanično je takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine, organizovano širom Srbije uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

    I sami učesnici i nastavnici stoje iza ocene AMSS-a da je nacionalno finale i ove godine prošlo odlično i da je bilo dobro organizovano. Sledi evropsko takmičenje, krajem septembra u češkom gradu Usti nad Labem.

    REZULTATI:

    Pojedinačni plasman:

    Kategorija B (devojčice)

    3. mesto: Teodora Sekeša (Ekipa Beograd 1)

    2. mesto: Leonela Cifrić (zapadnobački okrug)

    1. mesto: Miljana Veselinović (Nišavski okrug)

    Kategorija B (dečaci)

    3. mesto: Miloš Sekulić (Zaječarski okrug)

    2. mesto: Petar Lukić (Sremski okrug)

    1. mesto: Nikola Jović (Nišavski okrug)

    Kategorija C (devojčice)

    3. mesto: - Miona Lukić (Sremski okrug)

    - Irena Đurđanović (Nišavski okrug)

    2. mesto: Jelena Božović (ekipa Beograd I)

    1. mesto Anđela Prijović (ekipa Beograd 2)

    Kategorija C (dečaci)

    3. mesto: - Vladimir Stojmenović (Nišavski okrug)

    - Lazar Đokić (Moravski okrug)

    - Ognjen Čalić (Sremski okrug)

    2 .mesto: - Dušan Popovac (srednjebanatski okrug)

    - Milan Ćurčić (južnobački okrug)

    - Dušan Šulejić (podunavski okrug)

    1. mesto: Nikola Jakovljević (Rasinski okrug)

    Ekipni gneralni plasman:

    3. mesto: Sremski okrug

    2. mesto: ekipa Beograd I

    1. mesto: Nišavski okrug

    {gallery}galerije/szos2016_galerija{/gallery}

    Generalni plasman.pdf

    Pojedinacni plasman.pdf

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •