•  
  • Online servisi

   Naša Mreža

   Poslovne jedinice, Autо-Moto klubovi, Partneri... Pogledaj mapu
    
    

   Stanje na putevima

   Mapa prohodnosti puteva u Republici Srbiji.
   Detaljnije
    

   Video izveštaj o stanju na putevima u Republici Srbiji
   Detaljnije
    
    

   Vremenski podaci

    
    
    
    

   Šlep sluzba, dostupna 24/7!
   slepovanje, slep, slepanje, odslepati, doslepati


   • Veliki jubilej Evropskog šampionata u Moto Cross-u PDF Štampa El. pošta
    ponedeljak, 24 jun 2019 01:35

    U nedelju, 23. juna 2019. godine, posle kvalifikacionih treninga, na stazi “Gajić” u Globarima, u blizini Kruševca, održan je Evropski šampionat u disciplini Moto Cross koji je protekao u znaku jubileja – 10 godina duge tradicije. Organizatori ove manifestacije su Auto moto savez Srbije (AMSS), Moto savez Srbije (MSS) i klub ''Gajić'' iz Kruševca, uz podršku Skupštine grada Kruševca, AMS Osiguranja a.d.o. i Ministarstva omladine i sporta, koji su uspeli da opravdaju poverenje i uspešno sprovedu takmičenje, priuštivši mnogobrojnim gledaocima pravi moto spektakl, sa čak 115 takmičara iz 13 zemalja. Pored domaćih takmičara, tu su još i takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Češke, Izraela, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije i Ukrajine

    Svrstana među tri najbolje u Evropi, staza na kojoj se vozi trka, duga je 1.850 metara, sa 12 skakaonica, i predstavlja spektakularan prizor, kako za takmičare, tako i za posetioce, kojih je, prema proceni delegata FIM Evrope, bilo više od 2.000. Na zadovoljstvo mnogobrojne publike, koja je uživala u umeću takmičara, koji su u fer i sportskoj borbi pokazali svu lepotu moto sporta, u Globarima se nije desio nijedan incident i takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi.

    Na ceremoniji otvaranja prisutne su pozdravili Generalni sekretar Moto saveza Srbije, Božidar Mihailović, koji je sa izuzetnim zadovoljstvom pozdravio sve prisutne a poseban pozdrav je uputio takmičarima zemalja u okruženju čije je prisustvo dodatno doprinelo značaju ove staze. Zahvalnost za kontinuirani rad od 10 godina je uputio MK Gajiću, Gradonačelnici i Upravi grada Kruševca, koji su sa jakim ciljem napravili stazu koja je među tri najbolje u Evropi a koja će ujedno biti i jedan od glavnih faktora za dalji razvoj moto sporta u Srbiji. Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, je sa velikim zadovoljstvom i ushićenjem istakla da joj je čast što se tradicija organizovanja ovakvih sportskih dešavanja nastavlja u gradu Kruševcu i svim takmičarima poželela uspešne rezulatate i bezbednu vožnju Posle ovog izlagaganja Gradonačelnica Kruševca, zvanično je otvorila Evropski, Balkanski i Nacionalni šampionat u Srbiji.

    Takmičari su se nadametali u klasama MX65, MX85, MX Open, koje se boduju za Evropski šampionat, dok se klase MX65, MX85, MX1, MX2 ujedno boduju i za Balkanski šampionat, a klase MX65, MX85, MX1, MX2, kao i MX-ATW boduju za Nacionalni šampionat.

    Najboljima u svojim klasama, pehare su dodelili Generalni sekretar MSS Bozidar Mihailović i Gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović: U klasi EMX 65 titulu prvaka poneo je Ofir Caseytzemach iz Izraela, u klasi EMX 85 Luka Kunić iz Hrvatske, dok je u klasi MX Open pobedu odneo Martin Michec iz Češke. U klasi MX1 prvoplasirani je Stefan Neychev iz Bugarske, u klasi MX2 Julian Georgiev iz Bugarske koji je ujedno zauzeo i prvo mesto u klasi MX2 - Junior, u klasi MXB Česko Mark iz Srbije, u klasi MX3 Todorov Martin iz Bugarske i u klasi MXS pobedu je odneo Tomov Zahari iz Bugarske.

     
  •  

   Prijava

    

   Kampanje / akcije

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   AMSS MOBILNA APLIKACIJA

   'Šta znaš o saobraćaju' 2010.
    
    
    
 •